Geschiedenis Sainte-Maxime

Sainte-Maxime is rond het jaar 1000 ontstaan, door monniken die er een klooster gingen bouwen. Daaruit kwam later al snel een dorpje voort. In de eerste jaren van het bestaan Sainte-Maxime draaide het vooral om de visvangst. In de 19e eeuw begon Sainte-Maxime een belangrijke doorvoer plaats te worden voor hout, kurk, wijn en olijfolie. Vanuit Sainte-Maxime werd het dan doorgevoerd naar onder meer Marseille en Italië. In de 20ste eeuw trokken er veel kunstenaars naar Sainte-Maxime en ook dichters. Deze mensen lieten zich bij hun werken inspireren door het fijne klimaat in Sainte-Maxime. Maar ook door de schitterende omgeving in en rondom Sainte-Maxime en door het mooie blauwe zeewater in Sainte-Maxime. Rond die tijd groeide ook het toerisme. Uiteindelijk resulteerde dat erin dat toerisme de belangrijkste inkomstenbron werd van Sainte-Maxime. De bezoekersaantallen van Sainte-Maxime bleven met de jaren groeien. In de Tweede Wereldoorlog was Frankrijk en dus ook Sainte-Maxime bezet door de Duitsers. In augustus 1944 kwamen de geallieerden aan land op de stranden in de omgeving van Sainte-Maxime voor operatie Dragoon. Na de Tweede Wereldoorlog bleef Sainte-Maxime een geliefde vakantieplaats.

Frans dropje
Woonkamer villa Sainte Maxime met zeezicht

Sainte-Maxime nu

Door de jaren heen groeide het uit tot een van de belangrijkste badplaatsen gelegen aan de Middellandse Zee. Sainte-Maxime heeft een mooi oud stadscentrum. In Sainte-Maxime zijn veel eetgelegenheden. Ook zie je continu de zee, dat is werkelijk waar schitterend. Sainte-Maxime heeft ook een haven, daar liggen kleine vissers boten, maar ook grote luxe boten. Bij de haven ligt ook een ruime grote parkeerplaats. Als u in Sainte-Maxime bent adviseren wij van La Villotte om daar uw auto te parkeren. Het is namelijk een ruime parkeerplaats waar je vaak makkelijk de auto kwijt kan. Ook is de parkeerplaats dichtbij het centrum. Daardoor bent u binnen 1-2 minuten lopen al in het centrum of boulevard. In Sainte-Maxime zijn veel leuke winkeltjes. Je kunt er mooie merkkleding kopen, maar ook typisch Franse interieur winkeltjes kunt u er vinden. In Nederland kennen wij ook een mooie interieurwinkel, die heet C.S. Interieur studios wat ook zeker het bezoeken waard is. Er is ook een foodhall, daar kunt u heerlijk vers voedsel kopen, om vervolgens ’s avonds lekker op te eten tijdens een warme zomeravond. Kortom is Sainte-Maxime een heerlijke plek om vakantie te vieren, door de omgeving en het klimaat. Niet voor niks is het al jaren een bestemming waar mensen graag terugkomen. Er komen ook veel beroemdheden naar de regio, dat is natuurlijk ook niet voor niks. Dan moet er toch wel iets heel fijn en bijzonders zijn aan de regio wat echt uniek is.

Geschiedenis Sainte-Maxime

Frans dropje

Sainte-Maxime is rond het jaar 1000 ontstaan, door monniken die er een klooster gingen bouwen. Daaruit kwam later al snel een dorpje voort. In de eerste jaren van het bestaan Sainte-Maxime draaide het vooral om de visvangst. In de 19e eeuw begon Sainte-Maxime een belangrijke doorvoer plaats te worden voor hout, kurk, wijn en olijfolie. Vanuit Sainte-Maxime werd het dan doorgevoerd naar onder meer Marseille en Italië. In de 20ste eeuw trokken er veel kunstenaars naar Sainte-Maxime en ook dichters. Deze mensen lieten zich bij hun werken inspireren door het fijne klimaat in Sainte-Maxime. Maar ook door de schitterende omgeving in en rondom Sainte-Maxime en door het mooie blauwe zeewater in Sainte-Maxime. Rond die tijd groeide ook het toerisme. Uiteindelijk resulteerde dat erin dat toerisme de belangrijkste inkomstenbron werd van Sainte-Maxime. De bezoekersaantallen van Sainte-maxime bleven met de jaren groeien. In de Tweede Wereldoorlog was Frankrijk en dus ook Sainte-Maxime bezet door de Duitsers. In augustus 1944 kwamen de geallieerden aan land op de stranden in de omgeving van Sainte-Maxime voor operatie Dragoon. Na de Tweede Wereldoorlog bleef Sainte-Maxime een geliefde vakantieplaats.

Sainte-Maxime nu

Woonkamer villa Sainte Maxime met zeezicht

Door de jaren heen groeide het uit tot een van de belangrijkste badplaatsen gelegen aan de Middellandse Zee. Sainte-Maxime heeft een mooi oud stadscentrum. In Sainte-Maxime zijn veel eetgelegenheden. Ook zie je continu de zee, dat is werkelijk waar schitterend. Sainte-Maxime heeft ook een haven, daar liggen kleine vissers boten, maar ook grote luxe boten. Bij de haven ligt ook een ruime grote parkeetplaats. Als u in Sainte-Maxime bent adviseren wij van La Villotte om daar uw auto te parkeren. Het is namelijk een ruime parkeerplaats waar je vaak makkelijk de auto kwijt kan. Ook is de parkeerplaats dichtbij het centrum. Daardoor bent u binnen 1-2 minuten lopen al in het centrum of boulevard. In Sainte-Maxime zijn veel leuke winkeltjes. Je kunt er mooie merkkleding kopen, maar ook typisch Franse interieur winkeltjes kunt u er vinden. In Nederland kennen wij ook een mooie interieurwinkel, die heet C.S. Interieur studios wat ook zeker het bezoeken waard is. Er is ook een foodhall, daar kunt u heerlijk vers voedsel kopen, om vervolgens ’s avonds lekker op te eten tijdens een warme zomer avond. Kortom is Sainte-Maxime een heerlijke plek om vakantie te vieren, door de omgeving en het klimaat. Niet voor niks is het al jaren een bestemming waar mensen graag terugkomen. Er komen ook veel beroemdheden naar de regio, dat is natuurlijk ook niet voor niks. Dan moet er toch wel iets heel fijn en bijzonders zijn aan de regio wat echt uniek is.